Cecilia

Wzc Cecilia is al meer dan 50 jaar een vaste waarde in Alken. Het woonzorgcentrum is uitgegroeid tot een moderne zorgcampus waar de Zorgtoppers samen met de bewoners bouwen aan een kleurrijk leven. Vandaag bestaat de zorgcampus uit twee sites, Terkoest en Kouterman. De sites zijn slechts anderhalve kilometer van elkaar gelegen waardoor er bij bepaalde diensten een wisselwerking bestaat. Bij wzc Cecilia vinden ze het lokale aspect een enorme troef. ‘Ons kent ons’ zoals ze het zeggen. Zowel de bewoners als de Zorgtoppers voelen zich er helemaal thuis doordat ze elkaar al kenden vanuit het dorp. Bovendien is wzc Cecilia een open huis waar iedereen zomaar kan binnenwandelen voor informatie.

Ook de familie kan op ieder moment een bezoekje brengen aan hun geliefde. Bij Cecilia streven ze ernaar om de Alkenaar een mooie thuis te geven. Iedere bewoner staat centraal en krijgt veel inspraak in het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum. Daarnaast schenken ze ook aandacht aan de familie. Zij krijgen immers de kans om hun steentje bij te dragen als partner in de zorg. Willen zij bijvoorbeeld graag hun ouder(s) eten geven of in bad steken? Dan kan dat! Bij wzc Cecilia zijn ze daarin heel flexibel zodat familieleden niet het gevoel krijgen dat ze alles uit handen moeten geven.

Wzc Cecilia heeft een zeer uitgebreid dienstenaanbod waardoor iedere 65-plusser een thuis vindt in dit huis. Het maakt dus niet uit of een persoon veel of weinig zorgen nodig heeft. In dit Integro-huis staat iedere Zorgtopper klaar om samen naar de geschikte oplossing te zoeken.

Wat Cecilia te bieden heeft?

Site Terkoest

  • Assistentiewoningen

Voor 65-plussers die nog heel zelfstandig zijn is een assistentiewoning op de site Terkoest de ideale plek om te wonen. Samen met het Wit-Gele Kruis bieden de Zorgtoppers de nodige zorgen!

Site Kouterman

  • Een woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum hebben de bewoners elk hun eigen stekje en krijgen ze alle zorgen die ze nodig hebben. Het is een open huis waardoor personen met dementie zich ook op een veilige manier vrij kunnen verplaatsen in het woonzorgcentrum.

  • Assistentiewoningen

Een serviceflat of assistentiewoning op de site Kouterman biedt de ideale oplossing aan 65-plussers die extra zorg nodig hebben, maar toch nog heel zelfstandig kunnen wonen. De Zorgtoppers zijn steeds in de buurt waardoor ze dag en nacht assistentie garanderen.

  • Een dagcentrum

In het dagcentrum vullen thuiswonende 65-plussers hun dag op een zinvolle manier in. Op die manier beleven zij elke dag anders en houden ze de touwtjes van hun leven volledig zelf in handen.

  • Een dorpsrestaurant

De (buurt)bewoners kunnen er genieten van een warme, vers bereide maaltijd. In het restaurant is iedereen welkom. Het is een plaats waar verbinding centraal staat. Bewoners en buurtbewoners ontmoeten elkaar voor een babbeltje.

Wil je meer weten over Cecilia?

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011/14 01 10
phone