Immaculata Integro

Wzc Immaculata

Wzc Immaculata is sinds 1958 een vaste waarde in Pelt. In dit huis creëren de Zorgtoppers samen met de bewoners een fijne thuis waar wederzijds vertrouwen de absolute norm is en waar elke bewoner de nodige rust vindt. Hun missie? Iedere bewoner gelukkig maken! Het is de bedoeling dat elke bewoner kan zeggen: “Ik ben hier graag en voel me gelukkig.”

Dankzij de verschillende woonmogelijkheden kan iedere 65-plusser bij wzc Immaculata terecht. De Zorgtoppers van wzc Immaculata staan iedere dag klaar om volledige zorg op maat te garanderen. Zo beschikt wzc Immaculata over:

  • Een woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum hebben de bewoners elk hun eigen stekje. De Zorgtoppers stimuleren de bewoners om hun kamer huiselijk en gezellig in te richten. Dankzij onze zorg op maat hebben wij verschillende mogelijkheden waardoor we samen met iedere bewoner aan een kleurrijk leven bouwen in ons woonzorgcentrum. Ook zijn er kamers voor koppels die samen willen wonen.

  • Assistentiewoningen

Een assistentiewoning van wzc Immaculata is een aangepaste woning voor ouderen met als doel de bewoner zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

  • Een kortverblijf

In het kortverblijf kunnen vier ouderen tijdelijk verblijven voor een revalidatie na een ziekenhuisopname of om hun mantelzorgers te ontlasten.

  • Een dagcentrum

In het dagcentrum van wzc Immaculata is er plaats voor maximum 15 ouderen. Wij geven hen de nodige zorgen en begeleiden hen tijdens verschillende activiteiten die aanleunen bij de interesses van de bezoekers. Zo stimuleren we de mobiliteit en zelfredzaamheid. Samen met hen vullen we iedere dag op een zinvolle manier in zodat ze elke dag anders beleven!

  • Een infopunt dementie

Bij het infopunt dementie kan iedereen terecht voor een luisterend oor. Afhankelijk van de nood helpen we hen verder met info en advies. Ook geven we informatie over waar je terecht kan voor extra hulp en ondersteuning.

  • Extra dienstverlening

De bewoners kunnen zich laten verwennen door de kapster of iets gaan drinken in de gezellige cafetaria. Verder hebben ze ook de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen in het dorpsrestaurant.

Wil jij meer te weten komen over Immaculata?

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011/14 01 10
phone