Sint-Jozef Integro

Sint-Jozef

Wzc Sint-Jozef is al jarenlang een vast begrip in het centrum van (Neer)Pelt. Door die locatie valt er veel te beleven in en rond het woonzorgcentrum. Sint-Jozef wil een open huis zijn, een ontmoetingsplek voor de bewoner en anderen. Zo stimuleren ze contacten tussen de bewoners en de buurt. Bijgevolg kunnen de bewoners deelnemen aan de activiteiten volgens hun eigen goesting en talenten. In hun zorg- en dienstverlening vertrekken de Zorgtoppers van Sint-Jozef steeds vanuit het verhaal van de bewoners. Ze geven de bewoners de ruimte voor wat echt belangrijk is en was in hun leven. Zo houden ze rekening met hun voorkeuren, hobby’s, gevoelens, voorliefdes, programma’s, etc. Alles wat ze bij Sint-Jozef doen staat in het teken van de bewoners.

Bij Sint-Jozef streven ze ernaar om een ‘(t)huis met een ziel’ te zijn voor de bewoner. Ze maken veel tijd vrij om te werken aan de kwaliteit van hun woonzorgcentrum. Op die manier garanderen ze dat alle bewoners de kansen krijgen om voluit te leven. Ze hechten veel belang aan het opbouwen van een goede band met de bewoners. Vandaar dat ze werken met kleinschalige afdelingen van maximum 16 bewoners. In Sint-Jozef kan iedere 65-plusser terecht om het leven verder in te kleuren. In dit woonzorgcentrum houden ze immers rekening met de behoefte van iedere 65-plusser. Zo beschikt Sint-Jozef onder andere over:

  • Een woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum hebben de bewoners hun eigen stekje en krijgen alle zorgen die ze nodig hebben.

  • Assistentiewoningen

De bewoners kunnen nog zo zelfstandig mogelijk blijven wonen in één van de assistentiewoningen van Sint-Jozef. De Zorgtoppers zijn steeds in de buurt waardoor ze dag en nacht assistentie garanderen!

  • Een dagcentrum

Het dagcentrum ‘De Buurt’ waar 65-plussers hun dag op een zinvolle manier invullen. Op die manier beleven zij elke dag anders en houden ze de touwtjes van hun leven volledig zelf in handen!

  • Een kortverblijf

Een tijdelijk verblijf is mogelijk voor een revalidatie na een ziekenhuisopname of om de mantelzorgers van de bewoner te ontlasten.

  • Extra dienstverlening

In het dorpsrestaurant toveren ze een warme maaltijd op tafel voor 65-plussers. Daarna kan men in de cafetaria genieten van een frisse pint of een lekker tasje koffie.

Wil je meer weten over Sint-Jozef?

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

011/14 01 10
phone